Sosyal Medya

Güncel

Akıncı tekrar ‘Mürted’ olacak

Darbe girişimcilerinin karargah olarak kullandığı Akıncı 4’üncü Ana Jet Üssü kapatılmakla kalmayacak ismi ‘dönek’ anlamına gelen Mürted olacak.



Akıncı Üssü, 15 Temmuz Darbe Girişiminde, hainlerin karargah olarak kullandığı yerlerden biri oldu. Aralarında Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Yaşar Güler'in de olduğu komutanlar, rehin alınarak buraya getirildi.

REHÄ°N TUTULDULAR

Kalkışma sırasında, buradan kalkan uçaklar da kullanıldı. Komutanlar, 16 Temmuz'da düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim de, gözaltına alınan isimlerden biri oldu.

TEKLÄ°F KOMUTANDAN

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimcilerinin komutanları rehin tuttuğu ve ana karargahlardan biri olarak kullandığı Akıncı 4'üncü Ana Jet Üssü'nün kapatılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, "Bir komutanın 'Akıncı meydanını mürted'e çevirelim" dediğini belirterek, "Biz zaten aramızda müzakereye başladık. Zaten orası mürted. Yani kendi devletine, kendi ordusuna ihanet edenlerin yeri. İşte şimdi de dönekler kullandı, bunu hatırlamamız lazım" demişti.

SAF DEĞİŞTİRMİŞLERDİ

Darbe girişimiyle ortaya çıkan bazı komutanların ihaneti, bu topraklarda daha önce de görüldü. Yıldırım Bayezid ile Timur arasında yaşanan Ankara Savaşı, geçmişte 'Mürted Üssü' olarak bilinen yere kadar uzanmıştı. Savaş sırasında Yıldırım'ın yanında yer alan bazı komutanların saf değiştirerek Timur'un yanına geçmeleri sonucu Osmanlı Devleti savaştan yenik ayrılmıştı.

 

  1. İhanetle anılacak
  2.  
  3. Akıncı Ãœssü'nün eski adı “Mürted” olarak geçiyordu. Ãœs, 1950'de ABD'ye tahsis edildi, 1996 yılında ise Türk Hava Kuvvetleri'ne devredildi. Mürted Ãœssü'nün adı, üzerinde yapılan spekülasyonlar dolayısıyla ilerleyen süreçte deÄŸiÅŸtirildi. 'Mürted', sözlükte “Müslümanlığı bırakıp baÅŸka dine geçmiÅŸ kimse” olarak ifade ediliyor. Yani üs kapanmakla kalmayacak bundan böyle Mürted olarak anılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.